Blog

Apa din boiler

Uneori, apa calda din boiler ne ofera surprize neplacute. Pe langa calcarul depozitat pe serpentina mai este si mirosul neplacut care il emana, mai poate dezvolta o bacterie denumita Legionella Pneumophila. Aceasta bacterie se poate dezvolta in conditiile regimului de temperatura neadecvat.  Nu afecteaza sistemul digestiv, dar este extrem de agresiva pentru sistemul respirator, afectand plamanii. In bai, bacteria mentionta poate sa ajunga din apa in aer,sub forma de vapori. Pentru a impiedica dezvoltarea ei,temperatura optima din boiler nu trebuie scazuta sub 60 grade. Referitor la mirosul neplacut cauzele sunt diverse, mal (namol) depozitat in partea de jos a boilerului, hidrogen sulfurat ( un gaz volatil)etc . Pentru a-l elimina avem mai multe variante : montajul unor filtre , spalarea boilerului sub presiune cu solutii chimice adecvate pentru instalatia sanitara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Excelență în instalații​

O gamă variată de produse și servicii de cea mai înaltă calitate.